Cu o experiență vastă și o perspectivă optimistă asupra viitorului, sunt aici ca avocat în Brașov pentru a vă oferi asistență în una dintre cele mai sensibile arii ale dreptului – divorțul. Abordarea mea tacticoasă face procesul mai simplu pentru dumneavoastră, indiferent de complexitatea cazului, fie că este vorba despre custodia copiilor minori, aspecte financiare sau alte probleme legate de divorț.
Datorită expertizei mele ca avocat drept civil în Brașov, vă pot asigura că vom naviga cu succes prin toate provocările juridice pentru a atinge finalitatea dorită în cazul dumneavoastră. În calitate de avocat în Brașov, scopul meu este să vă ofer servicii juridice de cea mai înaltă calitate.
Pentru cei care sunt preocupati de costuri, sunt fericită să vă informez că onorariile pe care le percep pentru serviciile mele sunt competitive, dar fără a compromite calitatea sau eficacitatea. Dacă sunteți în căutarea unui avocat bun din Brașov pentru a vă reprezenta într-un divorț sau în probleme de drept civil, nu ezitați să mă contactați.
Vă invit la o consultanță pentru a discuta calea și strategia cea mai potrivită pentru situația în care vă aflați. Cu o abordare profesională și empatică, sunt aici pentru a vă ajuta.
Tatăl şi mama sunt obligați, împreună, să dea întreținere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educația, învățătura şi pregătirea sa profesională. Părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.
Pensia de întreținere se acordă de la data introducerii cererii de chemare în judecată. Astfel, pensia se acordă numai pentru viitor. Totodată, dacă pensia de întreținere se solicită în cadru acțiunii de divorț, aceasta poate fi acordată de la un moment diferit, respectiv de la data rămânerii definitive a hotărârii de divorț, atunci când soții locuiesc împreună şi prestează întreținere în favoarea copilului lor pe tot parcursul procesului de divorț.
Obligația de întreținere în favoarea copilului există și în urma separării unor părinți necăsătoriți.
Care este cuantumul pensiei de întreținere?
În primul rând, este bine de știu faptul că, întreținerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
Cu toate acestea, legiuitorul a stabilit un prag minim al cuantumului acestei obligații, în funcție de număr copiilor, astfel:
Pensia de întreținere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcție de rata inflației.
Modificarea cuantumului pensiei de întreținere
Dacă se ivește o schimbare în ceea ce privește mijloacele celui care datorează întreținerea ori nevoia copilului, la cerere, instanța, analizând împrejurările, poate mări sau micșora pensia de întreținere sau poate hotărî încetarea plății ei.
Majorarea pensiei de întreținere, se poate cere în instanță, dacă părintele care datorează pensia de întreținere a început să aibă un venit constant mai mare ori dacă acesta s-a eliberat de o o serie de obligații împovărătoare (și-a achitat integral un credit, au încetat alte obligații de întreținere pe care le datora etc.).
Pe de altă parte se poate cere micșorarea pensiei de întreținere, atunci când veniturile celui care datorează întreținerea s-au micșorat din diverse motive: pierderea locului de muncă, micșorarea salariului sau alte situații care schimbă starea financiară a a acestuia.
Majorarea sau micșorarea cuantumului obligației de întreținere operează tot de la data introducerii cererii având acest obiect.
Telefon: +40723 676 410