Daciana Munteanu-Bumbea

AVOCAT SPECIALIZAT ÎN DIVORȚURI ÎN BRAȘOV

 

Cu o experiență vastă și o perspectivă optimistă asupra viitorului, sunt aici ca avocat în Brașov pentru a vă oferi asistență în una dintre cele mai sensibile arii ale dreptului – divorțul. Abordarea mea tacticoasă face procesul mai simplu pentru dumneavoastră, indiferent de complexitatea cazului, fie că este vorba despre custodia copiilor minori, aspecte financiare sau alte probleme legate de divorț.

Datorită expertizei mele ca avocat drept civil în Brașov, vă pot asigura că vom naviga cu succes prin toate provocările juridice pentru a atinge finalitatea dorită în cazul dumneavoastră. În calitate de avocat în Brașov, scopul meu este să vă ofer servicii juridice de cea mai înaltă calitate.

Pentru cei care sunt preocupati de costuri, sunt fericită să vă informez că onorariile pe care le percep pentru serviciile mele sunt competitive, dar fără a compromite calitatea sau eficacitatea. Dacă sunteți în căutarea unui avocat bun din Brașov pentru a vă reprezenta într-un divorț sau în probleme de drept civil, nu ezitați să mă contactați.

Vă invit la o consultanță pentru a discuta calea și strategia cea mai potrivită pentru situația în care vă aflați. Cu o abordare profesională și empatică, sunt aici pentru a vă ajuta.

Recenzii Google

  • In primul rand om; empatie, implicare, seriozitate.

    paula paula Avatar paula paula
    20/09/2022

    Promptitudine, profesionalism si implicare! Recomand cu incredere serviciile prestate de dna avocat!

    Elekes Alexandra Avatar Elekes Alexandra
    20/09/2022

    Recomand cu încredere! O persoană atentă la detalii care găsește soluții pentru toate problemele.

    Andra Ioana Avatar Andra Ioana
    20/09/2022

    Recomand cu incredere! Calitate si profesionalism! ??

    Birloiu Ioana Avatar Birloiu Ioana
    20/09/2022
  • Recomand cu încredere!

    Lomanariu Carmen Avatar Lomanariu Carmen
    11/09/2022

    Ceea ce am apreciat cel mai mult la doamna avocat a fost comunicarea deschisa si profesionalismul cu,care a abordat toate situatiile in care am colaborat. Recomand de asemenea acest Cabinet... mai multe

    Alexandra Hogea Avatar Alexandra Hogea
    11/09/2022

    Recomand cu incredere! Un avocat cu o experienta indelungata, o practica bogata, eficient si implicat cu adevarat in problemele clientului! Raportul calitate-pret pe care ti-l doresti intotdeauna!

    mariana popa Avatar mariana popa
    20/09/2022

    Recomand cu încredere!Profesionalism,experienta în toate domeniile si amabilitate.Un avocat extraordinar!

    melania drenciu Avatar melania drenciu
    13/09/2022

Clic aici pentru a vedea toate recenziile

Divorțul

Avocat Daciana Munteanu-Bumbea

În esență, potrivit dispozițiilor Codului civil, divorțul poate avea loc:

În urma unui proces de divorț, părțile hotărăsc păstrarea numelui purtat după căsătorie, dacă e cazul, stabilirea locuinței copiilor, modalitatea de păstrare a legăturilor de familie și personale dintre părinți și copii, exercitarea autorității de părinte de către cei doi soți și stabilirea împărțirii cheltuielilor creștere, educare, învățătură şi pregătire profesională a copiilor.

Acte necesare pentru divorț, ce urmează să fie anexate cererii de chemare în judecată:

  • Certificatul de căsătorie, în copie;
  • Actele de identitate ale celor doi soți, în copie;
  • Certificatele de naștere ale copiilor minori, în copie, în cazul în care din căsătorie au rezultat copii.

Prezența soților în faţa instanţei 

Dispozițiile legale în materie instituie regula obligativității înfățișării personale a soților, neputându-se înfățișa prin reprezentant. 

În mod excepțional, părțile se pot înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator, numai în următoarele situaţii expres şi limitativ prevăzute de lege:

  • dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate;
  • dacă unul dintre soţi este împiedicat de o boală gravă;
  • dacă unul dintre soţi este pus sub interdicţie;
  • dacă unul dintre soţi are reşedinţa în străinătate;
  • dacă unul dintre soţi se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal.

Cu toate acestea, apreciem că doar prezenţa titularului acțiunii de divorț este indispensabilă, nu şi cea a pârâtului care nu a formulat cerere de divorț, acesta din urmă având posibilitatea de a solicita judecarea cauze în lipsă.

În cazul în care împotriva hotărârii primei instanțe se exercită calea de atac a apelului, este necesară prezența prezența reclamantului, titular al căii de atac, exclusiv  în situaţia în care cererea sa a fost respinsă de prima instanţă.

În situaţia în care reclamantul lipseşte nejustificat şi se înfăţişează numai pârâtul, cererea de divorţ promovată de reclamant se va respinge ca nesusţinută.

Tot în faza procesuală a apelului, dacă pentru pârât au apărut motive de divorţ, după începerea dezbaterilor la prima instanţă şi în timp ce cererea de divorţ promovată de reclamant se află în apel, legea prevede posibilitatea pârâtului de a formula acţiune de divorţ direct în instanţa de apel

Trebuie menționat faptul că, în cazul în care copiii minori ai soților au împlinit vârsta de 10 ani, instanţa de judecată sesizată cu acțiunea de divorț va dispune ascultarea obligatorie a minorilor.

Pentru servicii legate de procedura divorțului mă puteți contacta la:

Telefon: +40723 676 410

Email: munteanu.daciana@gmail.com
Avocat Daciana Munteanu-Bumbea

MUNTEANU BUMBEA

Avocați
Call Now Button