Daciana Munteanu-Bumbea

AVOCAT SPECIALIZAT ÎN DREPTUL CIVIL ÎN BRAȘOV

 

Cu o experiență vastă și o perspectivă optimistă asupra viitorului, sunt aici ca avocat în Brașov pentru a vă oferi asistență în una dintre cele mai sensibile arii ale dreptului – divorțul. Abordarea mea tacticoasă face procesul mai simplu pentru dumneavoastră, indiferent de complexitatea cazului, fie că este vorba despre custodia copiilor minori, aspecte financiare sau alte probleme legate de divorț.

Datorită expertizei mele ca avocat drept civil în Brașov, vă pot asigura că vom naviga cu succes prin toate provocările juridice pentru a atinge finalitatea dorită în cazul dumneavoastră. În calitate de avocat în Brașov, scopul meu este să vă ofer servicii juridice de cea mai înaltă calitate.

Pentru cei care sunt preocupati de costuri, sunt fericită să vă informez că onorariile pe care le percep pentru serviciile mele sunt competitive, dar fără a compromite calitatea sau eficacitatea. Dacă sunteți în căutarea unui avocat bun din Brașov pentru a vă reprezenta într-un divorț sau în probleme de drept civil, nu ezitați să mă contactați.

Vă invit la o consultanță pentru a discuta calea și strategia cea mai potrivită pentru situația în care vă aflați. Cu o abordare profesională și empatică, sunt aici pentru a vă ajuta.

Recenzii Google

  • O recomand pe dna. Avocat Daciana Munteanu pentru profesionalismul si seriozitatea cu care se implica in solutionarea cauzei! Felicitari!

    Ioana Ploesteanu Avatar Ioana Ploesteanu
    27/09/2022

    Foarte multumita de ce am reusit sa obtin cu ajutorul doamnei Munteanu. Chiar ii multumesc ca a mers atat de repede si de usor. Recomand

    Ioana Margineanu Avatar Ioana Margineanu
    20/09/2022

    Profesionalism, foarte atenta la detalii, seriozitate si punctualitate. Recomand cu incredere.

    Elena Popa Avatar Elena Popa
    20/09/2022

    Recomand cu incredere! Un avocat cu o experienta indelungata, o practica bogata, eficient si implicat cu adevarat in problemele clientului! Raportul calitate-pret pe care ti-l doresti intotdeauna!

    mariana popa Avatar mariana popa
    20/09/2022
  • Va recomand cu drag doamna avocat, o colaborare foarte buna! Va mulțumesc!

    andreea munteanu Avatar andreea munteanu
    11/09/2022

    Recomand cu mare incredere. Seriozitate, modalitate profesionista de abordare si comunicare extrem de buna in toate etapele gestionarii lucrarilor incredintate.

    Adi Cioc Avatar Adi Cioc
    20/09/2022

    Recomand cu încredere! O persoană atentă la detalii care găsește soluții pentru toate problemele.

    Andra Ioana Avatar Andra Ioana
    20/09/2022

    Seriozitate si profesionalism. Doamna avocat a fost in permanenta conectata la cazul meu.

    Victor Birloiu Avatar Victor Birloiu
    20/09/2022

Clic aici pentru a vedea toate recenziile

Partajul judiciar

Avocat Daciana Munteanu-Bumbea

Ce este partajul?

Prin operațiunea juridică a partajului, se pune capăt proprietății comune, în sensul ca bunul ori bunurile dobândite se împart, inițial în cote părți dacă este cazul, iar ulterior în materialitatea lor între titulari, fiecare dintre aceștia devenind proprietar exclusiv asupra anumitor bunuri.

Prin bunuri se desemnează atât lucrurile, cât şi drepturile privitoare la acestea. În continuare, bunurile pot fi bunuri imobile, respectiv terenurile, construcțiile şi tot ceea ce, în mod natural sau artificial, este încorporat în acestea cu caracter permanent, și bunuri mobile, acele lucruri pe care legea nu le consideră imobile (în această categorii intrând și banii).

Potrivit dispozițiilor Codului civil, încetarea coproprietății prin partaj poate fi cerută oricând, afară de cazul în care partajul a fost suspendat prin lege, act juridic ori hotărâre judecătorească.

Partajul poate fi convențional, în situația în care coproprietarii se înţeleg între ei cu privire la modalitatea de realizare a partajului, și judiciar, atunci când părţile nu ajung la o înţelegere sau nu încheie o tranzacţie cu privire la convenția lor, fiind nevoie de intervenția instanței.

Cum poate fi realizat partajul? 

Partajul poate fi realizat astfel:

  • în natura, proporțional cu cota-parte a fiecărui coproprietar;
  • prin atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari;
  • prin vânzarea bunului și distribuirea prețului. Vânzarea bunului se face în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînțelegere, la licitație publică, în condițiile legii, iar distribuirea prețului către coproprietari se va realiza proporțional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei.

Partajul poate apărea urmare a comunității de bunuri, în urma unei succesiuni ori în cadrul contestație la executare. Poate cel mai întâlnit tip de partaj este cel după divorț, când soții își împart bunurile comune dobândite în timpul căsătorie.

Partajul judiciar al bunurilor comune dobândite în timpul căsătorie se poate solicita de către unul din soți sau de către amândoi și din punct de vedere practic are anumite particularități, cum ar fi:

  • în cazul în care soții nu se înțeleg, bunurile care urmează să se împartă trebuie expertizate cu privire la valoarea lor de circulație și, de asemenea, cu privire la posibilitatea de a fi împărțite în natura;
  • cota-parte din dreptul de proprietate asupra bunurilor comune ce revine fiecăruia dintre proprietare se va stabili în urma administrării de probe.

Raportat la importanța acestei operațiuni de împărțire a bunurilor, precum și la faptul partajul judiciar ridică o serie de probleme sensibile, având un grad crescut de complexitate, vă recomandăm ca pentru reușita demersului dumneavoastră să apelați la serviciile noastre specializate în această materie.

Pentru servicii în materia dreptului familiei, mă puteți contacta la:

Telefon: +40723 676 410

Email: munteanu.daciana@gmail.com
Avocat Daciana Munteanu-Bumbea

MUNTEANU BUMBEA

Avocați
Call Now Button