Vlad Munteanu-Bumbea

AVOCAT SPECIALIZAT ÎN DREPTUL PENAL

Ca avocat definitiv din Brașov cu experiență în drept penal, vin în întâmpinarea clienților și în domeniul dreptului contravențional. Asemănarea mare dintre dreptul penal și dreptul contravențional din Brașov îmi permite să aplic abordări analitice și creativă pentru a soluționa spețe variate, inclusiv cele cu riscuri semnificative.

Grație unei pregătiri de specialitate continuă, am devenit un avocat din Brașov capabil să abordeze cazuri într-o manieră curajoasă, analitică și creativă. Fie că este vorba de drept penal sau contravențional.

În relația cu clienții mei, comunicarea este esențială. În calitate de avocat din Brașov, îmi fac întotdeauna timp să ascult cu atenție spețele fiecărui client și să explic toate aspectele și implicațiile cazului în cauză. Răbdarea este de altfel un atribut pe care îl valorizez enorm în activitatea mea ca avocat.

consult întotdeauna în mod adecvat cu fiecare client, pentru a stabili împreună cele mai bune modalități și finalitatea consilierii juridice, precum și soluțiile tehnice și tacticile de reprezentare în fața instanțelor de judecată din Brașov și nu numai.

Practică în dreptul contravențional

Avocat Vlad Munteanu-Bumbea

Contestarea pe calea plângerii contravenționale atât a amenzilor de circulație, cât și a altor amenzi dispuse de  alte organe ale statului în exercițiul funcțiunii – ITM, DSP, ISC, Poliția Locală etc., stabilite prin procese verbale de constatare a contravențiilor

Este important de reținut că, în urma admiterii unei plângeri contravenționale, instanța de judecată poate înlocui o amendă contravențională cu sancțiunea avertismentului. Cu alte cuvinte, chiar dacă agentul constatator care a aplicat amenda nu avea opțiunea să aplice sancțiunea avertismentului, ci doar pe cea a amenzii, totuși legea conferă această posibilitate instanței în urma judecării plângerii contravenționale.

Un alt aspect deosebit de important în ceea ce privește amenzile de circulație este că, în cazul amenzilor rutiere în cadrul cărora s-a luat și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice (suspendarea permisului de conducere), formularea plângerii contravenționale conduce la restituire permisului până la judecarea definitivă a procesului.

Cu toate acestea, simpla contestare a procesului-verbal de contravenție prin introducerea unei acțiuni în instanță sau simpla susținere că procesul verbal contestat nu corespunde realității sau este netemeinic, nu conduce la admiterea unei astfel de acțiuni atât timp cât petentul nu administrează probe în acest sens, procesul-verbal de contravenție bucurându-se de o prezumție de adevăr.

Termenul pentru contestarea procesului verbal de contravenție este de 15 zile și curge fie de la data înmânării acestuia de către organul administrativ care a aplicat sancțiunea, fie de la momentul comunicării acestuia, prin poștă, la domiciliul/sediul contravenientului, în acest ultim caz fiind necesar să păstrați plicul care conține data poștei.

Vă recomandăm, ca în termen de 15 zile de la încheierea sau comunicarea procesului verbal, să achitați, în mod voluntar, jumătate din minimul prevăzut de lege pentru respectiva faptă contravențională, pentru a nu pierde aceste beneficiu. Achitarea amenzii nu atrage, ea singură, respingerea plângerii contravenționale de către instanța de judecată și nici nu poate fi apreciată ca o recunoaștere a faptului contestat.

Mă puteți contacta la:

Telefon:  +40730 026 446

Email: vlad.bumbea@gmail.com

Avocat Vlad Munteanu-Bumbea

MUNTEANU BUMBEA

Avocați
Call Now Button